Seuraava tapaaminen on heinäkuun alussa Johannalla. Tarkka päivä ja aika tulee myöhemmin. Tapaamisessa värjäilemme lankoja Kool Aideilla. Huom! Voit jättää kommenttia jos sinulla on joku päivä 3.7 jälkeen, mikä sinulle ei sovi ja haluat ehdottomasti tapaamiseen mukaan.

Värjäämiseen tarvitset villalankaa, jossa on vähintään 70% villaa (varma valinta on valkoinen Novitan nalle ja Seitsemän veljestä, jos käytät muun väristä lankaa, kannattaa ottaa huomioon pohjaväri) ja Kool aid mehujauheita. Kool aid jauheita saat tilaamalla Jari Mäeltä tai KoolAid UK:sta. Jari Mäeltä saat tilattua niin, että lähetät sinne sähköpostia, jossa kysyt mitä makuja (värejä) jauheita löytyy ja saat pian takaisin sähköpostia, jossa on saatavissa olevat värit. Lähetät takaisin tilauksesi. Yksi pussi maksaa n. 0.70e ja sillä värjäät n. 50-100g lankaa. Hyvän värikartan löydät täältä.

Voit värjätä lankaa myös muilla kuin Kool aideilla esim. elintarvikeväreillä tai kasveilla. Silloin kannattaa tutustua ensin ohjeisiin. Ja muista kerätä ja silputa kasvit valmiiksi tapaamiseen ja ottaa mukaan etikkaa ja muut tarvittavat aineet. Kasvivärjäysohjeita löytyy seuraavista linkeistä:
Villapalllon neuleblogi kohdasta värjäys
Värjäys luonnonaineilla
Luonnosta luonnollisesti
Villan kasvivärjäystä

Elintarvikeväreillä värjäyksestä löytyy seuraavilta sivuilta:
Luinelenin blogi
Lankakomero

Voit etsiä lisää tetoa myös googlella.

Koolaid värjäyksestä löytyy tietoa seuraavilta sivuilta:
Koolatessa roiskuu
Ilun pieni koolausopas
Knittyn kool aid sivut englanniksi

663790.jpg